OM OS

BENEDIKTE SMYKKER & GALLERI blev etableret i 1997

og drives af Ellen Benedikte Nygaard

Benedikte Smykker


Ellen Benedikte fik interesse for smykkefaget, da hun ikke kunne finde smykker på markedet der havde den specielle enkle stil, som kendetegner alle Benedikte Smykkers modeller. Stilen blev hurtigt en succes og Benedikte Smykker har idag kunder fra både ind- og udland.

Naturen ved Tannisbugten er meget omskiftelig. Den kan til tider være hård, forblæst og ubarmhjertig, men i sin råhed vil den altid være smuk og unik. Man kan sige at det samme gælder udtrykket i de smykker vi producerer her.

Enkelhed og funktionalitet er i højsædet. Det vandslebne drivtømmer, bølgernes tegninger i sandet, tang, muslingeskaller og de forblæste klitter – er mere eller mindre ubevidst en kilde til inspiration, når der designes smykker. De rene metaller er robuste og kan tåle at blive brugt hver dag – de bliver faktisk kun flottere af det.

Datteren Rikke Nygaard har været en del af BENEDIKTE SMYKKER & GALLERI siden starten. Hun har en baggrund som grafisk designer og arbejder idag med både grafisk design, fotografi, udsmykning og maleri (www.rikkenygaard.dk). For kunstforeninger og andre interesserede er der også mulighed for at aftale et besøg i Rikkes atelier i Århus.